Teško ozlijeđeni motociklisti na području Poreča i Pule

Slika /2018/kaciga.JPG

Na našim prometnicama i dalje je prisutan veći broj motocikala i mopeda te stoga savjetujemo vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče

Foto: Ilustracija

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila kod mjesta Bonaci kraj Poreča jučer oko 18.25 sati. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjakinja upravljala teretnim automobilom Peugeot Partner, slovenske registarske oznake, kolnikom državne ceste D302. Dolaskom do četverokrakog raskrižja s  prespojem s autocestom A9 u smjeru Pule, vozačica je sa srednje trake ušla u raskrižje u namjeri skretanja u lijevo na državnu cestu, pri čemu je oduzela prednost prolaska motociklu Yamaha, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom državne ceste upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca, motociklist je zajedno s motociklom pao na kolnik. Zbog teških ozljeda, vozač motocikla zadržan je na liječenju u pulskoj bolnici.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozačice Peugeota podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku. 

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati u Puli, teško je ozlijeđen vozač motocikla. Nesreća se dogodila kad je 36-godišnjakinja upravljala automobilom Renault Megane, pulske registarske oznake kolnikom Galijotske ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Veruda i Sisplac, vozačica se nije zaustavila ispred znaka obaveznog zaustavljanja, već je ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska te se sudarila s motociklom Yamaha, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom Ulice Veruda upravljao 20-godišnjak. U prometnoj nesreći vozač motocikla je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici. Protiv vozačice Renaulta podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na našim prometnicama i dalje je prisutan veći broj motocikala i mopeda te stoga savjetujemo vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Vozače mopeda i motocikala savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima te da koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali svoje zdravlje, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti , da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga te da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, odnosno da ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla.
 

Stranica