Preminuo od posljedica prometne nesreće

Slika /2018/prometna policija5.JPG

Od posljedica prometne nesreće, koja se dogodila 7. studenoga na području Pule, preminuo je 91-godišnji pješak.

Foto: Ilustracija

Na Odjelu patologije Opće bolnice Pula jučer je obavljena obdukcija na tijelu 91-godišnjaka, koji je preminuo nekoliko dana nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći na području Pule.

Naime, 7. studenoga oko 9.05 sati, 24-godišnja vozačica upravljala je automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom Marulićeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Kranjčevićevom ulicom, vozačica se pješačkom prijelazu nije približavala dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti te je prednjim dijelom udarila u 91-godišnjeg pješaka, koji je od siline udarca pao na tlo. Pješaku je pružena pomoć u pulskoj bolnici te je zbog lakših ozljeda otpušten kući, no naknadno je ponovno zatražio liječničku pomoć te je 9. studenoga preminuo u bolnici. Nakon obavljene obdukcije, utvrđeno je kako je 91-godišnjak preminuo od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Protiv 24-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.


Pisane vijesti