Preventivne aktivnosti prometne policije na zaštiti najranjivijih sudionika u prometu

Slika PU_I/vijesti/2015/rovinj hak.JPG

Foto: PU istarska 

Jučer je u Rovinju, na Trgu maršala Tita, u organizaciji  Hrvatskog autokluba, provedena akcija Sigurno u prometu. Akciju su proveli djelatnici AK Pula – Rovinj,  uz suradnju s policijskim službenima Policijske postaje Rovinj, a osim njih u akciji su sudjelovali i  prometni redar grada Rovinja, predstavnica Crvenog križa i predstavnica ZZHMIŽ Rovinj.

Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti, a posebno vozačke populacije, na potrebu tolerantnog pristupa i ponašanja za volanom, na poveći oprez kada su u pitanju djeca – sudionici u prometu te upozorenja na prisutnost većeg broja djece kao novih i neiskusnih sudionici u prometu.

Akciji se odazvalo devedesetak djece, polaznika dječjeg vrtića Neven i talijanskog dječjeg vrtića Naridola u Rovinju i njihovi odgajatelji. Djeci su objašnjeni osnovni pojmovi iz sigurnosti prometa na cestama, a imala su i mogućnost pokazati svoje vozačke sposobnosti upravljanja dječjim biciklima. Isto tako, prezentiran im je kratki teorijski dio sigurnog upravljanja dječjim biciklima te sigurno hodanje nogostupom i siguran prelazak kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ipak, najveće oduševljenje mališana izazvalo je vozilo na baterije te su tako dobili priliku, po prvi puta u ovakvim akcijama, upravljati vozilom kao vozači osobnih vozila.



Stranica