Prijavljen za krivotvorenje i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

Slika PU_I/arena i policija.jpg

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnjak počinio dva kaznena djela krivotvorenje isprava i dva kaznena djela nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

Foto: Ilustracija 

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnjak počinio dva kaznena djela krivotvorenje isprava i dva kaznena djela nedozvoljena uporaba osobnih podataka. Sumnjiči ga se da se 48-godišnjaku predstavio kao zainteresirani kupac za tvrtku, koju je 48-godišnjak prodavao te je od njega zatražio da mu u rujnu prošle godine dostavi dokumentaciju tvrtke i presliku osobne iskaznice. Nakon što mu je 48-godišnjak dostavio tražene podatke, 27-godišnjak jeizradio krivotvoreni pečat tvrtke i putem web portala jednog telekomunikacijskog operatera, koristeći se prethodno pribavljenom dokumentacijom tvrtke i preslikom osobne iskaznice oštećenog, doveo u zabludu djelatnike telekomunikacijskog operatera i sklopio pretplatnički odnos, što je ovjerio lažnim pečatom. Osumnjičenom su dostavljene dvije SIM kartice i dva mobilna uređaja, koje je potom prodao. Time je 48-godišnjaka oštetio za više stotina kuna, a telekomunikacijskog operatera za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a zbog sumnje da je počinio i kaznena djela prijevare, kriminalistička istraživanja nastavit će se na području drugih policijskih uprava.



Stranica