Prijavljeni zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika PU_I/alkometar.jpg

Na području Umaga i Buja su tijekom noći 14/15. siječnja zabilježena dva slučaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija 

Na području Umaga i Buja su tijekom noći 14/15. siječnja zabilježena dva slučaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Buje su jučer oko 20,30 sati kod skretanja za mjesto Bušćina pokušali zaustaviti automboil Toyota Yaris, pulskih registracisjkih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak iz Buja. Muškarac se nije zaustavio već je nastavio kretanje do mjesta Plovanija gdje je sustignut. Provedenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg, te je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u prostorije policijske postaje. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Noćas, oko 2,45 sati u naselju Špina, umaška je policija zaustavila automobil Mitsubishi Carisma, varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak iz Umaga. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 1,55 g/kg, te je mladić zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnosg sredstva. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama



Stranica