Prikupljanje pomoći za stradale kolege i sve druge žrtve poplava

Slika PU_I///policija natpis i grb.jpg

Pozivamo djelatnike, da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu žrtvama poplave, našim kolegama, donacijom hrane, higijenskih potrepština, odjeće, deka i ostalih predmeta, za koje smatraju da bi im mogli zatrebati.  

Foto: Ilustracija

Budući da je među stradalima od poplava i određen broj policijskih službenika, PU istarska kontaktirala je policijske uprave u ugroženim područjima  te smo došli do saznanja da na području PU vukovarsko-srijemske ima kolega, koji su žrtve poplava i kojima je potrebna pomoć. Stoga pozivamo djelatnike,  da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu žrtvama poplave, našim kolegama,  donacijom hrane, higijenskih potrepština, odjeće, deka i ostalih predmeta, za koje smatraju da bi im mogli zatrebati. 

 

Prikupljaju se:

  • voda i hrana koja može duže stajati (konzervirano, flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dužim rokom trajanja i dr.),
  • higijenske potrepštine (sapun, antibakterijski gel, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, toaletni papir, ulošci, tamponi, pasta za zube, četkice za zube i dr.),
  • hrana i kozmetika za bebe i djecu,
  • sredstva za čišćenje i dezinfekciju,
  • odjeća, rublje, deke i ostale stvari potrebne za pomoć stradalima.

 

Sredstva se prikupljaju u sportskoj dvorani u zgradi policijske uprave, danas od 8.30 do 15.30 sati i sutra od 8.30 do 14 sati, a nakon sortiranja, službenim će se kombi vozilima prevesti do PU vukovarsko-srijemske. Većina prikupljenih sredstava rasporedit će se obiteljima policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske koji su stradali u poplavama, a dio pomoći preusmjerit će se policijskim službenicima PU istarske, čije su obitelji također žrtve poplava te Crvenom križu radi podjele drugim ugroženim građanima.

Osim u zgradi PU istarske, sredstva za žrtve poplava prikupljaju i Policijska kapelanija i Caritas Župe Sv. Kuzme,  u crkvi sv. Ivana Pavla II. u Valbandonu (policijski kamp), danas od 16 do 18 sati i sutra od 10 do 13 sati.

Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete ovom humanitarnom činu i skromnom gestom pomognete onim kolegama i članovima njihovih obitelji, koji su ostali bez svojih domova.



Stranica