Priveden zbog četiri kaznena djela

Slika PU_I/policijska kapa2.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Ližnjana, pulska je policija utvrdila osnove sumnje da je počinio četiri kaznena djela, i to dvije teške krađe, jednu krađu i jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Foto: Ilustracija 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Ližnjana, pulska je policija utvrdila osnove sumnje da je počinio četiri kaznena djela, i to  dvije teške krađe, jednu  krađu i jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Mladića se sumnjiči da je tijekom noći 14/15. siječnja, ispred obiteljske kuće u Ližnjanu, otuđio nezaključani automobil Renault 4, nakon čega je automobilom sletio van kolnika kod uvale Kuje i prevrnuo se na krov,  oštetivši time 44-godišnjaka iz Ližnjana za više tisuća kuna. Potom je tijekom noći 18/19. siječnja,  s kuće za odmor u Ližnjanu, otuđio oko 10 metara bakrenih oluka, čime je 65-godišnjaka iz Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna. Slijedeće večeri mladić je provalio u trgovinu u Ližnjanu, tako što je  razbio staklo trgovine i iz nje otuđio cigarete i alkohola pića, oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za zasad neutvrđen novčani iznos. Zadnje kazneno djelo, 18-godišnjak je počinio tijekom noći 18/19. ožujka, kada je  provalio u kuću za odmor u Medulinu,  iz koje je otuđio televizor, oštetivši 23-godišnjakinju iz Medulina za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, mladić je u večernjim satima 12. lipnja, priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske.



Stranica