Priveden zbog iznude

Slika PU_I/vijesti/2013/policija, sigurnost i povjerenje.jpg

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjakom iz Pule, utvrdili su osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iznude.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjakom iz Pule, utvrdili su osnove sumnje da je počinio  kazneno djelo iznude.

Muškarca se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 23. do 30. srpnja ove godine na području grada Pule,  silom i ozbiljnom prijetnjom smrću, pozivajući se na nepostojeći dug, 39-godišnjaka iz Premanture, prisilio da u mu preda  mobitel i osobno vozilo. Time je muškarca oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Predmete pribavljene kaznenim djelom osumnjičeni je predao policiji te su oni vraćeni oštećenom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjak je 12. kolovoza u 22.30 sati predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a tijekom jučerašnjeg dana, nakon ispitivanja kod nadležnog državnog odvjetnika, određen mu je istražni zatvor.



Stranica