Privedeni zbog krađa, provala i nedozvoljenog posjedovanja oružja

Slika PU_I/policija natpis5.JPG

Buzetska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom i 26-godišnjakom s područja Buzeta utvrdila osnove sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo krađe, te da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, a 32-godišnjak još jedno kazneno djelo krađe i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 Foto: Ilustracija 

Buzetska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom i 26-godišnjakom s područja Buzeta utvrdila osnove sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo krađe, te da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, a 32-godišnjak još jedno kazneno djelo krađe i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, muškarci su  tijekom noći 23/24. siječnja ove godine na gradilištu na  dionici državne ceste Buzet-Lupoglav,  iz dva radna stroja otuđili gorivo oštetivši pritom pravne osobe iz Pule i Bjelovara za nekoliko tisuća kuna. Prilikom pokušaja krađe u treći radni stroj spriječio ih je prolaznik koji je o događaju obavijestio policiju, te su počinitelji ubrzo uhićeni.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak u rujnu 2012. godine u Ulici Trg Fontana u Buzetu provalio u radni stroj i otuđio gorivo oštetivši pravnu osobu iz Pule za više stotina kuna.

Dok je kriminalističkim istraživanjem nad  32-godišnjakom utvrđeno da je tijekom ljeta 2011. godine, s mobilne stanice na području Lupoglava otuđio dva kotača i  vitlo na električni pogon oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli,  izvršena je pretraga obiteljske kuće koju koristi 32-godišnjak pri čemu je pronađeno streljivo i eksplozivna sredstva čije je posjedovanje zabranjeno, odnosno 11 komada lovačkih patrona, jedno streljivo, jedno tijelo ručne bombe i upaljač za bombu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja,  obojica su 25. siječnja oko 3 sata privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica