Privedeni zbog teških krađa

Slika PU_I/vijesti/2017/policija natpis.JPG

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnjak počinio 11 kaznenih djela teška krađa, od čega je šest kaznenih djela počinio zajedno s 25-godišnjakom.

Foto: Ilustracija

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnjak počinio 11 kaznenih djela teška krađa, od čega je šest kaznenih djela počinio zajedno s 25-godišnjakom.

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u razdoblju od 14. do 27. siječnja provalili u dom zdravlja, frizerski salon, trgovinu, veterinarsku ambulantu i dva ugostiteljska objekta. Prvo su tijekom vikenda od 14. do 16. siječnja, provalili u dom zdravlja u Ulici Sv. Mikule, iz kojeg nisu ništa otuđili. Istog vikenda provalili su u frizerski salon u Ulici prilaz Griža, iz kojeg također nisu ništa otuđili te u trgovinu u Ulici prilaz Kršin, iz koje su otuđili blagajnički minimum, čime su 50-godišnjakinju oštetili za stotinjak kuna. Nakon toga su od 25. do 27. siječnja provalili u veterinarsku ambulantu u Pulskoj ulici i otuđili blagajnički minimum, oštetivši pravnu osobu iz Labina za nekoliko stotina kuna. U istom razdoblju provalili su u dva ugostiteljska objekta u Ulici Dubrova u Svetoj Nedelji. Iz jednog objekta otuđili su novac, alkoholna pića, projektor i prijamnik, čime su pravnu osobu iz Labina oštetili za više tisuća kuna, dok su iz drugog otuđili sladoled i oštetili pravnu osobu iz Labina za zasad neutvrđenu količinu novca.

Stariji muškarac sam je počinio pet kaznenih djela, i to u razdoblju od 28. prosinca prošle godine do 6. siječnja. U prosincu je provalio u veterinarsku ambulantu u Pulskoj ulici, iz koje je otuđio blagajnički minimum, čime jepravnu osobu iz Labina oštetio za nekoliko stotina kuna. Potom je provalio u dom zdravlja u Ulici Sv. Mikule i otuđio prijenosno računalo i skener, čime je pravnu osobu oštetio za zasad neutvrđenu materijalnu štetu. Nakon toga, osumnjičeni je još jednom provalio u veterinarsku ambulantu u Pulskoj ulici i ponovno otuđio blagajnički minimum od nekoliko stotina kuna, a potom i u trgovinu u Vinežu, iz koje je također otuđio blagajnički minimum i oštetio time 40-godišnjakinju za više stotina kuna. Posljednje kazneno djelo, za koje ga se tereti, počinio je u noći s 5. na 6. siječnja, kada je u Rudarskoj ulici provalio u prostorije pravne osobe iz Labina te otuđio prijenosno računalo, kameru i fotoaparat. Time je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna, a to kazneno djelo počinio je zajedno s 31-godišnjim hrvatskim državljaninom

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 28. siječnja u prijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica