Privedeni zbog više teških krađa

Slika PU_I/vijesti/2013/provala.bmp

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 27-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili tri kaznena djela teške krađe, a 29-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio još jednu tešku krađi i dva kaznena djela krađe.

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 27-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili tri kaznena djela teške krađe, a 29-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio još jednu tešku krađi i dva kaznena djela krađe.

Muškarce se sumnjiči da su u noći s 27. na 28. veljače, u Ulici Obala palih boraca u Rovinju, provalili u benzinsku postaju, iz koje su otuđili cigarete i novac, čime su pravnu osobu iz Zagreba oštetili za više tisuća kuna. U istu benzinsku postaju provalili su i u noći s 3. na 4. ožujka, kada su također otuđili cigarete i novac, čime su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna. Sumnjiči ih se i da su 20. ožujka oko 3.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Rovinju, provalili u kiosk i otuđili cigarete, slatkiše, upaljače, mobitele i tablet, čime su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna. Tešku krađu koju je počinio sam, 29-godišnjak je počinio 9. siječnja, kada se ušuljao u potpalublje broda, na Šetalištu Vijeća Europe i otuđio lampu, aparat za zavarivanje, brusilicu i bušilicu, čime je 66-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su utvrdili da je 29-godišnjak počinio i dva kaznena djela krađe, odnosno da je u noći s 14. na 15. veljače, iz dvorišta u Ulici Poropata Marija i Guida oruđio bicikl, kao i da je jedan bicikl otuđio početkom svibnja, u turističkom naselju u Rovinju. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 29-godišnjak danas, a 27-godišnjak 21. ožujka, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica