Prometna akcija kontrole brzine kretanja vozila

Slika /2018/brzina2.JPG

Policijska uprava istarska 15. prosinca od 9 do 14 sati planira provesti prometnu akciju „Kontrola brzine kretanja vozila“

Foto. Ilustracija
 
Za vrijeme prometne akcije na cestama, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.
 
Najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 12. prosinca bilježimo negativan trend stradavanja u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Smrtno je stradalo osam osoba, 46 osoba je zadobilo teške i 210 osobe lake tjelesne ozljede, što je porast u odnosu na isto razdoblje u 2021. godini, kada je smrtno stradalo sedam osoba, 51 osoba je zadobila teške i 168 osoba lake tjelesne ozljede.
 
Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise. Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj koji je baza iz koje nastaju prometne nesreće. U slučaju prometne nesreće vrijedi pravilo da što su brzine veće, teža je i posljedica. Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Naime, vožnja nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, osobito putnika i pješaka.

Stranica