Tri naleta na divljač na Poreštini

Slika /2021/srna.jpg

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Foto: Ilustracija

Na području Poreča zabilježena su tri naleta na divljač. Prvi slučaj dogodio se 13. prosinca oko 22.30 sati na kolniku lokalne ceste 50090 kod naselja Dračevac, gdje je 57-godišnjakinja automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, naletjela na divlju svinju koja se nakon udara udaljila.
 
Drugi slučaj evidentiran je 14. prosinca oko 6 sati na kolniku ceste D-75, gdje se 52-godišnjakinja kretala iz smjera Tara u smjeru Poreča osobnim automobilom BMW, pulske registracijske oznake, kada je naletjela na srnu koja je na mjestu nesreće uginula. Istoga dana oko 18.20 sati, također na kolniku ceste D-75, 32-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom Volkswagen, pulske registracijske oznake, udarila u divlju svinju koja je uslijed udara odbačena na suprotnu kolničku traku, gdje je na nju naletio 55-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom BMW, pulske registracijske oznake i pregazio divljač.
 
U svim trima nesrećama nije bilo stradalih osoba te je nastala veća materijalna šteta.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Stranica