Prometna edukacija osnovnoškolaca u veljači

Slika PU_I/edukacija djece veljača.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula nastavili su i tijekom veljače sa svojim preventivnim aktivnostima, u smislu priprema najmlađih sudionika za samostalno sudjelovanje u prometu na cestama.

Foto: PU istarska

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula nastavili su i tijekom veljače sa svojim preventivnim aktivnostima, u smislu priprema najmlađih sudionika za samostalno sudjelovanje u prometu  na cestama.

Pomoćnik načelnika za preventivu g. Dubravko Šlibar i policijski službenik za preventivu g. Darijo Nikl posjetili su učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola ''Vodnjan'', ''Barban'', ''Krnica'', ''Marčana'', ''Divšići'', ''Svetvinčenat'', ''Fažana'', ''Medulin'', ''Juršići'' i ''Veli Vrh'' te su ih upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Kroz zanimljiv i na djeci pristupačan način, educirali su ih o ispravnom načinu vožnje biciklom, kretanju pješaka, poštivanju prometnih svjetala na semaforu i ispravnom prelaženju ceste, a upoznali su ih i sa značenjem važnijih prometnih znakova. Policijski službenici učenicima su ujedno naglasili da, osim što je bitno da sami poštuju prometne propise i pravila, svojim ispravnim ponašanjem u prometu mogu pozitivno utjecati i na ponašanje učenika nižih razreda.

Spomenute edukacije obavljene su u ukupno 32 razreda te je njima prisustvovalo 468 učenika. Tijekom ožujka policijski službenici Postaje prometne policije Pula posjetit će i učenike sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola te ih podučiti osnovnim prometnim pravilima, a sve u cilju povećanja njihove sigurnosti prilikom sudjelovanja u prometu na cestama.  



Stranica