Prometna policija u zaštiti ranjivih skupina sudionika u prometu

Slika /2020/prometna preventiva1.jpg

Postaja prometne policije Pula-Pola ovog je tjedna posvetila svoje aktivnosti zaštiti ranjivih skupina sudionika u prometu

Foto: PU istarska, Centar za rehabilitaciju Pula

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna policijski službenici su 7. listopada na Trgu Portarata građanima davali informacije o pravilnom prijevozu djece u vozilima, a posebno su istaknuli zabranu prevoženja djece mlađe od 12 godina na motociklu i mopedu. Pješacima su dali savjete za pravilno kretanje u prometu i sigurno prelaženje kolnika, dok su vozačima, roditeljima, starateljima i drugim starijim osobama uputili apel da budu uzor djeci i vode brigu o njihovoj sigurnosti, uz napomenu kako je sigurnost djece prvenstveno odgovornost odraslih.

Već sljedećeg dana policijski službenici posjetili su Centar za rehabilitaciju Pula, gdje su štićenicima centra održali predavanje o sigurnosti u prometu. Tijekom predavanja štićenicima su ukazali na pravila u prometu, dali su im savjete o sigurnom kretanju nogostupom,  prelaženju kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza te obvezi korištenja sigurnosnog pojasa tijekom prevoženja u vozilima.




Istog dana održali su i pojačani nadzor parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom, o čemu je policijska uprava već izvijestila, a potom su u večernjim satima održali i preventivnu aktivnost u cilju zaštite pješaka na pulskoj Portarati. Građanima su savjetovali kako sigurno sudjelovati u prometu u svojstvu pješaka te kako poštovati prava pješaka kada se nalaze u ulozi vozača. Putem video uratka pokazali su kako je važna vidljivosti u prometu noću ili u vrijeme smanjene vidljivosti nošenjem svjetlije odjeće ili odjeće s reflektirajućim tvarima, odnos upoznali su ih s porukom BUDI VIDLJIV.
 
 

Stranica