Prometnom recidivistu oduzet automobil

Slika /2018/prometna policija6.JPG

Muškarcu je određeno zadržavanje u prostorijama policije te mu je oduzeta vozačka dozvola radi poništenja

Foto: Ilustracija

Umaška je policija jučer oko 21.10 sati zabilježila prometnu nesreću u kojoj je 73-godišnja slovenska državljanka upravljala biciklom kolnikom ulice Sipar te je dolaskom do raskrižja sa ŽC5214 oduzela prednost prolaska osobnom automobilu, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak.

U nesreći je 73-godišnjakinja zadobila zasad neutvrđene ozljede te se protiv nje pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno oduzimanja prednosti prolaska.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.56 promila i to dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije te kako tijekom upravljanja nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Budući da je muškarac višestruko pravomoćno kažnjavan za prometne prekršaje te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priveli su ga u prostorije policije te mu je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke suda, a oduzeta mu je i vozačka dozvola poradi poništenja zbog sakupljenih negativnih bodova. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće prekršajni postupak.
 
 

Priopćenja