Promocija projekta ''Zdrav za 5'' u Poreču

Slika PU_I/vijesti/2013/triatlon.jpg

Foto: PU istarska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske  nastavili su s promoviranjem preventivnog projekta ''Zdrav za 5'' pa su tako jučer u Poreču, za vrijeme održavanja I. kola SauconyIstarske zimske lige u trčanju, održali prigodan info-punkt.

Petstotinjak posjetitelja utrke i  natjecatelja imalo je prilike dobiti informacije o nacionalnom projektu ''Zdrav za 5'', kojeg zajedno provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Podsjetimo, radi se o projektu, kojem je cilj prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki te podizanje razine javnozdravstvene svijesti kod svih građana, s naglaskom na djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Navijači i sudionici utrke saznali su kako alkohol i droge utječu na naš organizam, a i sami su se uz pomoć tzv. pijanih naočala mogli uvjeriti kako određene količine alkohola u organizmu mogu smanjiti njihove sposobnosti, a time i povećati opasnost kada u takvom stanju sudjeluju u prometu.

Ovim putem Policijska uprava istarska, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Odjel za zaštitu okoliša Istarske županije zahvaljuju organizatorima na pozivu, točnije Triatlon savezu Istarske županije i Sportskom društvu Trickeri te svima koji su prepoznali ovu inicijativu i time doprinijeli jačanju i podizanju svijesti o zaštiti okoliša i prevenciji ovisnosti.

  



Stranica