Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice

Slika PU_I/granicna_policija01.jpg

Bujska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 31-godišnjakinjom iz Buja i 41-godišnjakinjom iz Oriovca utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Foto: ilustracija

Bujska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem  nad 31-godišnjakinjom iz Buja i 41-godišnjakinjom iz Oriovca utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, utvrđeno je kako su 31-godišnjakinja i 41-godišnjakinja za iznos od 300 Eura u ponedjeljak 5. prosinca na autobusnom kolodvoru u Poreču dočekale sedmero Turskih državljana, 27-godišnjaka te 27-godišnjakinju i njezino petero malodobne djece, koje su onda svojim osobnim automobilima odvezle do mjesta Brič, grad Buje, gdje su tada svi Turski državljani  izašli iz automobila i zajedno sa 41-godišnjakinjom krenuli pješice u smjeru državne granice, koju su nezakonito prešli.

U Republici Sloveniji su 27-godišnjakinja i djeca ubrzo zatečeni od strane policije koja ih je vratila u Hrvatsku, dok je 27-godišnjak također od strane policije zatečen u Italiji i vraćen u Hrvatsku.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv  31-godišnjakinje i 41-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.



Stranica