Provedena akcija ''Želite li moju invalidnost?''

Slika PU_I/vijesti/2015/akcija invalidi.jpg

Foto: PU istarska

Istarska policija nastavila je s provođenjem mjera, kojima je cilj zaštita osoba s invaliditetom pa je tako od  22. prosinca do 9. siječnja, na području cijele policijske uprave, provedena preventivno-represivna akcija "Želite li moju invalidnost?", s ciljem da se osobama s invaliditetom omogući parkiranje na mjestima, koja su za njih rezervirana.

Tijekom provođenja prometne akcije, policijski službenici utvrdili su ukupno 136 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila, na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a specijalnim vozilom "Pauk" premješteno je pet vozila. Osim navedenih prekršaja, utvrđeno je i pet zlouporaba znaka pristupačnosti, koji su privremeno oduzeti i proslijeđeni Uredu državne uprave Istarske županije, dok su korisnici znakova sankcionirani.   

U provođenju prometne akcije, uz policijske službenike Policijske uprave istarske, sudjelovali su i volonteri Udruge invalida grada Poreča, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom grada Pule te prometni redari s područja Istarske županije.

Ovo je bila još jedna u nizu koordiniranih akcija, koju je provela istarska policija,  u cilju povećanja sigurnosti i rješavanja problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u prometu. Kako bi se i nadalje podizala svijest građana o značenju znaka pristupačnosti,  policija će i u idućem razdoblju provoditi slične preventivne aktivnosti.



Stranica