Provedite mirne blagdane

Slika PU_I///mir i dobro.bmp

Podsjećamo kako policija tradicionalno, za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, provodi akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanje zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: Ilustracija  

Podsjećamo kako policija tradicionalno, za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, provodi  akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanje zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari.

Kako bi ovogodišnji blagdani protekli mirno i bez problema, pozivamo građane da ne pucaju iz vatrenog oružja i da ne zlorabe  eksplozivne tvari, pirotehniku, streljiva i druga sredstva, čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice. Napominjemo da petarde i rakete nisu igračke niti dio blagdanskog ugođaja. Njihovo nestručno rukovanje može izazvati ozbiljne ozljede te stoga apeliramo na roditelje da ne poklanjaju djeci petarde niti druga sredstva od kojih mogu stradati. Također podsjećamo građane da je uporaba pirotehničkih sredstva II. i III. razreda dozvoljena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, no da je njihova uporaba zabranjena u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba.



Stranica