PU istarska dobila priznanje za suradnju i promociju trčanja

Slika PU_I/vijesti/2016/zdrav za 5.JPG

Foto: PU istarska 

Ove je nedjelje, u Svetom Petru u Šumi, završilo posljednje kolo 11. sezone Istarske zimske lige trčanja.  Od studenog do ožujka, u različitim istarskim mjestima, na dužina staza između šest i devet kilometara, zimska liga trčanja bila je prilika za rekreaciju i ugodno druženje oko 700 trkača. Posljednje tri godine, PU istarska ostvaruje dobru suradnju s organizatorima zimske lige pa se tako na svakoj utrci organizira i prigodan info punkt, na kojem trkači i posjetitelji mogu dobiti informacije o projektu ''Zdrav za 5''. S obzirom da projekt ''Zdrav za 5'' ima za cilj podizanje razine svijesti i  odgovornosti maloljetnika  o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, kroz školska predavanja o ovisnosti o alkoholizmu, drogama, kockanju, kao i zaštiti okoliša, odabir prezentacije projekta uz provođenje zdravog stila života kroz sport,  predstavljao je odličan model promocije projekta i zdravih životnih navika.

U ovoj sezoni Istarske zimske lige održano je devet kola te su policijski info punktovi bili postavljeni u Medulinu, Poreču, Pazinu, Rovinju, Puli, Rapcu, Cerovlju, Tupljaku i Svetom Petru u Šumi. Osim što su mogli dobiti informacije o projektu ''Zdrav za 5'', građani su na info punktu policije mogli isprobati i tzv. ''pijane naočale''  te i sami dobiti osjećaj kako se percepcija smanjuje s povećanjem alkohola u organizmu. 

Nakon što su trkači otrčali posljednju utrku ove sezone, održana je podjela medalja i prigodnih darova, a tom prilikom su organizatori uručili posebno priznanje PU istarskoj, za dugogodišnju suradnju na promociji i razvoju trčanja u Istarskoj županiji. Priznanje su preuzeli Aleksandar Šerović, voditelj nacionalnog projekta '' Zdrav za 5'' za područje Istre i načelnik PU istarske Dragutin Cestar, koji je i sam sudjelovao kao trkač u 11. sezoni  Istarske zimske lige, zajedno s više djelatnika i djelatnica PU istarske.     



Stranica