Pulska i pazinska policija zaplijenile drogu

  • Slika /2021/marihuana pula.jpg
  • Slika
  • Slika

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija je jučer privela dva muškarca

Foto: PU istarska

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, policijski službenici provode pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga. Osim kroz uličnu redukciju, policijski službenici redovito prikupljaju i informacije o osobama koje se bave preprodajom droge pa su tako pulski i pazinski policajci jučer dovršili dva kriminalistička istraživanja.
Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Temeljem operativnih saznanja da se bavi preprodajom droge, policijski službenici su 8. prosinca u popodnevnim satima uhitili 42-godišnjaka koji je policijskim službenicima predao paketiće s ukupno 16.4 grama marihuane.
Budući da su policijski službenici posumnjali da muškarac posjeduje još droge, zatražili su nalog za pretragu te su obavili pretrage dva doma na području Fažane. Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su digitalnu vagu,  uređaj za vakumiranje, staklenu teglicu sa 62 grama marihuane, vrećicu s 13 grama marihuane, 34 paketića u kojima se nalazilo ukupno 2 kilograma i 415 grama marihuane te tri stabljike indijske konoplje.
 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Pazinska je policija, nakon prikupljenih saznanja da se 31-godišnjak bavi preprodajom droge, jučer obavila pretragu doma i drugih prostora na području Pazina. Prilikom pretrage policijski službenici pronašli su više staklenki, kutija i vrećica s ukupno oko 1.068 grama marihuane, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako je 31-godišnjak od svibnja do studenoga posadio i uzgajao tri stabljike indijske konoplje na području Cerovlja. Osumnjičeni je po dozrijevanju biljki, posjekao konoplju i osušio je, čime je proizveo drogu marihuanu koju je namjeravao dalje prodavati.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Stranica