Pulska policajka dobila nagradu Grada Pule za spašavanje djeteta

  • Slika /2023/stefani1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica svojim je primjerom pokazala kako je primarna zadaća policije zaštita građana i briga o njihovoj sigurnosti

Foto: Grad Pula

U Istarskom narodnom kazalištu u Puli danas je održana svečanost povodom obilježavanja Dana grada Pule, a među laureatima koji su dobili priznanja za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Pule, bila je i policijska službenica Stefani Orbanić.

Stefani je djelatnica Policijske postaje Pula-Pola, a nagrađena je za požrtvovnost i hrabro spašavanje desetomjesečne bebe iz zaključanog, na suncu ugrijanog automobila, u srpnju prošle godine.

Podsjetimo se, policija je 12. srpnja oko 14 zaprimila dojavu da se nedaleko policijske postaje, u Marulićevoj ulici u Puli, u zaključanom automobilu nalazi malo dijete. Na mjesto događaja ubrzo je stigla policijska službenica koja je provukla ruku kroz stražnji prozor koji je bio djelomično otvoren te je uspjela otvoriti vrata. Izvadila je dijete sa suvozačkog sjedala, zagrlila ga i pokušala smiriti, s obzirom da je jako plakalo. Kako je beba imalo povišenu temperaturu jer je, kako se kasnije utvrdilo, u automobilu bila oko 15 minuta, hitna medicinska pomoć odvezla ju je u pulsku bolnicu radi pregleda.

''U tom trenutku nisam stigla emocionalno reagirati jer sam jedino htjela bebu što prije spasiti iz auta. Tek kada je događaj prošao i kada su emocije popustile, shvatila sam što se sve moglo dogoditi. Ovakvi događaji, kada su uključena djeca, ne zaboravljaju se lako'', rekla je Stefani i zahvalila Gradu Pula i gradonačelniku Filipu Zoričiću na dobivenom priznanju.

Policijska službenica Stefani Orbanić svojim je primjerom još jednom pokazala kako su policijski službenici uvijek spremni pomoći i zaštititi ljudski život. Čestitamo joj na dobivenoj nagradi, a sve mlade koji i sami žele brinuti o sigurnosti građana, pozivamo da se jave na natječaje Ministarstva unutarnjih poslova i postanu dio naše plave obitelji.  
 

Stranica