Pulska policija privela još troje preprodavača droge

  • Slika /2021/dileri1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pulska policija uhitila je u subotu ukupno četiri osobe zbog sumnje da su preprodavale drogu te jednog muškarca za kojim su bile raspisane potrage

Foto: PU istarska

Nakon što su policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola u subotu ujutro uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je posjedovao drogu u cilju daljnje preprodaje, tijekom dana nastavili su provoditi izvide u suradnji s djelatnicima Sektora kriminalističke policije PU istarske te su u subotu u poslijepodnevnim satima uhitili još tri osobe za koje su utvrdili sumnju da su počinile kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kao i osobu za kojom je bilo raspisano nekoliko potraga.

Policijski službenici su prvo u jednom stanu na području Pule oko 15.10 sati uhitili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 42 i 35 godina. Budući da je za mlađim muškarcem bilo raspisano nekoliko potraga, kada je ugledao policijske službenike, pokušao je pobjeći, no policajci su ga ubrzo svladali i kod njega pronašli dva smotuljka s ukupno 13.1 grama amfetamina. Zbog sumnje da je posjedovao drogu za vlastitu uporabu, odnosno zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija će protiv 35-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu. Temeljem jedne od raspisanih potraga, policijski službenici prepratili su ga u zatvor u Zagrebu.

Kod starijeg muškarca policijski službenici pronašli su pištolj Crvenu Zastavu s dva spremnika i 76 komada streljiva, oko 50.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, dva smotuljka s ukupno 3.4 grama amfetamina i dva mobitela. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, policijski službenici priveli su ga jutros uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok će zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja, podnijeti protiv 42-godišnjaka optužni prijedlog nadležnom sudu.

Istog dana oko 17.30 sati policijski službenici su u stanu u Labinu uhitili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, a oko 22.30 sati uhitili su i 44-godišnju hrvatsku državljanku. Tijekom pretrage pronašli su 154.5 grama amfetamina, 222 tablete droge ecstasy, 0.9 grama droge ecstasy u prahu, četiri stabljike indijske konoplje, tri mobitela i 409 grama duhana. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policijski službenici će osumnjičene po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privesti uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske.
 

Stranica