Pulska policija razriješila seriju kaznenih djela

Slika /2018/arena i policija.jpg

Osumnjičeni muškarac priveden je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim njemačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio osam kaznenih djela, i to sedam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Policijski službenici su 10. svibnja oko 19.50 sati u Ribarskoj ulici u Ližnjanu zatekli njemačkog državljanina za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje da je počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tijekom dana 2. svibnja provalio u ugostiteljski objekt u Medulinu, u kojem je konzumirao hranu i piće te udaljio s ukradenim tabletom i mobitelom, čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za zasad neutvrđeni novčani iznos.

Potom je  u noći s 4. na 5. svibnja provalio u šest automobila u Rovinjskoj ulici u Puli. Kaznena djela počinio je tako što je razbio stakla na automobilima te iz pet automobila nije otuđio ništa, dok je iz jednog vozila otuđio navigacijski uređaj i naočale. Pritom je oštetio četiri hrvatskih državljana u dobi od 56,72, 57 i 37 godina te 39-godišnjeg srbijanskog i 23-godišnjeg albanskog državljanina za nekoliko stotina eura.

Također ga se sumnjiči da je poslijepodnevnim satima 5. svibnja u Besenghijevoj ulici u Puli otuđio automobil, pulske registracijske oznake, koji je potom provozao do Marlere gdje je naknadno pronađen oštećen, čime je oštetio 40-godišnju vlasnicu za nekoliko tisuća eura.

Osumnjičeni njemački državljanin je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u večernjim satima 11. svibnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Priopćenja