Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja

Slika PU_I/vijesti/2017/brzina.JPG

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene, na području Policijske uprave istarske, policijski službenici proveli su pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja.

Foto. Ilustracija

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene, na području Policijske uprave istarske, policijski službenici  proveli su pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja.

Nadzor brzine kretanja provodio se sukladno aktivnostima organizacije TISPOL (Europska mreža prometne policije), a provodio se od 6 sati ujutro 19. travnja do 6 sati ujutro 20. travnja. Na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na ukupno 53 lokacije, na cestama u naselju i cestama izvan naselja. Uz 25 lokacija, koje su predložili građani, policijski službenici brzinu su nadzirali na još 28 lokacija, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Tijekom trajanja akcije, policijski službenici kontrolirali su ukupno 147 vozila i utvrdili  106 prekršaja, od kojih 52 prekršaja prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina iznosila je 131 km/h, a izmjerena je na istarskom ipsilonu na Čvoru Rogovići, na mjestu gdje je brzina ograničena na 80 km/h.

Za vrijeme trajanja prometne akcije, na području Policijske uprave istarske, dogodile su se četiri prometne nesreće, od kojih jedna nesreća zbog neprilagođene brzine, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.



Stranica