Rezultati provedene akcije "Sigurnost na moru"

Slika PU_I/pomorska policija.JPG

Djelatnici pomorske policije su u nedjelju, 15. srpnja od 10 do 18 sati održali najavljenu akciju pomorske policije pod nazivom "Sigurnost na moru".

Foto: Ilustracija  

Djelatnici pomorske policije su u nedjelju,15. srpnja od 10 do 18 sati održali najavljenu akciju pomorske policije pod nazivom "Sigurnost na moru".

Cilj akcije je bila zaštita kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji glisiraju na udaljenosti manjoj od dozvoljene odnosno 300 metara i time ugrožavaju kupače, te represivno djelovanje prema prekršiteljima.

Tijekom trajanja akcije kontrolirano je ukupno 22 plovila, od čega 1 domaće i 21 strano plovilo. Utvrđeno je 14 prekršaja od kojih su  počinitelji strani državljani, (2 nizozemca, 2 nijemca, 2 austrijanca, 2 slovenca, 3 talijana, 1 slovački državljanin, te 1 danski državljanin).

Od navedenih utvrđenih 14 prekršaja, 10 prekršaja odnosi se na  glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 m od obale, 2 prekršaja glisiranja u luci, 1 prekršaj neposjedovanja vinjete za plovilo, te 1 prekršaj neposjedovanja isprave plovila kod sebe tj. na plovilu.

Počiniteljima prekršaja glisiranja uručeni su opći prekršajni nalozi sa novčanom kaznom od 1000,00 Kn, a počiniteljima prekršaja glisiranja u luci uručeni su prekršajni nalozi sa novčanom kaznom od 500,00 kuna. Za prekršaj ne ishodovanja vinjete izrečena novčana kazna od 800,00 kuna, a za neposjedovanje isprave plovila novčane kazne u iznosu od 300,00 kn,

 Nadamo se da će represivno djelovanje prema prekršiteljima djelovati preventivno i prema ostalim sudionicima u pomorskom prometu.



Stranica