Šalteri za osobne iskaznice rade i subotom

Slika /2023/osobna iskaznica.jpg

Napominjemo da se subotom obavljaju samo poslovi sa strankama kojima je istekla osobna iskaznica tijekom epidemije bolesti COVID-19

Foto: Ilustracija

Kako bi se građanima, kojima su osobne iskaznice istekle za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, omogućilo da podnesu zahtjev za novim ispravama u roku od 30 dana od proglašenje kraja epidemije, šalteri u Istri rade i subotom.
 
Podsjećamo da do 10. lipnja građani mogu u sjedištu policijske uprave u Puli i u svim policijskim postajama u Istri podnijeti zahtjev za novu osobnu iskaznicu. Ističemo da se subotom obavljaju samo poslovi sa strankama kojima je osobna iskaznica istekla tijekom pandemije, a radno vrijeme šaltera je od 8 do 14.30 sati.
 
Napominjemo da građani zahtjeve za osobne iskaznice i dalju mogu normalno podnositi i u uredovno radno vrijeme šaltera u policijskoj upravi i policijskim postajama.
 
Podsjećamo da građani korištenjem e-Usluge MUP-a RH iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu, a mogu zatražiti i da im se ti dokumenti, ako se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu tako da i na taj način izbjegnu čekanje u redu.
 

Stranica