Šest osoba prijavljeno zbog protupravnog ponašanja na utakmici Istre i Hajduka

Slika /2022/nogomet stadion.jpg

Muškarci su prekršajno prijavljeni nadležnom sudu radi protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici

Foto: Ilustracija

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje u slučaju protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici između NK ,,Istra 1961''  i HNK ,,Hajduk'', odigranoj 26. studenog 2023. na nogometnom stadionu Aldo Drosina u Puli te je prijavila šest osoba, pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi.

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava tijekom utakmice, policija je prijavila 20-godišnjaka i 29-godišnjaka.

Dvojicu muškaraca u dobi od 38 i 26 godina sumnjiči se pak da su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, na način da su sišli sa južne tribine, nakon čega su narušavali i remetili javni red i mir te su fizički napali i nekoliko puta udarili zaštitara.

Zbog neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, a po kojem se nastavio kretati te se zadržavati prijavljen je i 22-godišnjak, a 20-godišnjak je pak prijavljen jer je prilikom izlaska sa tribine bacio čašu na policijske službenike koji su se nalazili u gledateljskom prostoru.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, policija je protiv šestorice muškaraca podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je dvojicu prijavila i zbog narušavanja javnog red i mira.

Priopćenja