VIDEO: Policijski službenici donirali slikovnice za Down syndrom Centar Pula

  • Slika /2024/slikovnice1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Važno je obilježavati Svjetski dan osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom - poručio je načelnik policijske uprave

Foto: Down syndrom Centar Pula, PU istarska

Uoči Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom, koji se obilježava 21. ožujka, policijski službenici posjetili su jučer Down syndrom Centar Pula i korisnicima centra donirali slikovnice koje su prikupili.

Naime, prije mjesec dana Down syndrom Centar Pula objavio je kako su knjige najbolji prijatelj djece te da su u potrazi za slikovnicama za svoj Babyroom. Slikovnice su počeli donirati brojni Puljani, a akciji se odazvala i Policijska uprava istarska, kojoj se pridružila i udruga ''Naš san njihov osmjeh''.

''Policijski službenici i drugi djelatnici policijske uprave rado su se odzvali ovoj akciji koja je usmjerene prema centru s kojim i inače tijekom godine uspješno surađujemo. Družimo se na Danima otvorenih vrata policije, ali i svakog prosinca kada organiziramo doček Svetog Nikole za djecu s poteškoćama u razvoju. Korisnici Down syndrom Centar Pula rado provode vrijeme s policijskim službenicima, a Luki smo prošle godine ostvarili veliku želju tako da je na jedan dan postao policijski službenik. Važno je obilježavati Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom'', poručio je načelnik policijske uprave Alen Klabot i pozvao sve da podrže različitost.

Policijski službenici, koji su jučer uručili donaciju slikovnica,  proveli su ugodno vrijeme s korisnicima centra i podijeli im reflektirajuće trake za veću sigurnost u prometu. Potom je uslijedilo neizbježno fotografiranje u policijskom vozilu, za koje se čekao red jer je svatko želio uspomenu na druženje s policijskim službenicima. Naš policajac Luka uključio je u dvorištu centra policijsku sirenu koja je proparala zrak, a pratio ju je glasan smjeh djece. Doista radni dan za poželjeti.  Prema rezoluciji Ujedinjenih naroda, Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se od 2011. godine u cilju poticanja razumijevanje i poboljšanja položaja osoba sa sindromom Down u društvu, a datum 21. ožujka odabran je jer se tijekom diobe spolnih stanica 21. kromosom kopira tri puta. Poštujmo stoga svi zajedno prava osoba s Downovim sindromom, a sutra obucite šarene čarape i dajte svoju podršku što boljoj integraciji osoba s Downovim sindromom u društvo.
 

Stranica