Skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2.24 promila pa se udaljio sa mjesta događaja

Slika /2022/policija rotacija2.jpg

Policijski službenici su ubrzo pronašli muškarca i smjestili ga u posebne prostorije policije do otriježnjenja

Foto: Ilustracija

Prometna je policija jučer, 18. ožujka oko 17,45 sati, zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku Palladiove ulice u Puli, a gdje se vozač koji je prouzročio prometnu nesreću udaljio sa mjesta nesreće. Policija je nedugo po zaprimanju dojave pronašla vozača i utvrdila da je 64-godišnjak upravljao osobnim automobilom Jeep pulske registracijske oznake kada je bio u tolikoj mjeri pod utjecajem alkohola da su njegove vozačke sposobnosti zbog toga bile bitno smanjene obzirom da je u organizmu imao koncentraciju alkohola od 2.24 promila.

Nesreća se dogodila kada je vozač, dolaskom na raskrižje s kolnikom Tomasinijeve ulice, započeo radnju skretanja ulijevo, a da pritom nije poštivao prednost prolaska osobnog automobila Škoda pulske registracijske oznake kojim je upravljao 25-godišnjak i koji se kretao kolnikom Tomasinijeve ulice i zadržavao smjer kretanja, te je udario u njegov stražnji dio.

Obzirom su objektivne okolnosti upućivale da bi vozač mogao nastaviti sa činjenjem prekršaja, 64-godišnjak je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.760 eura i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica