Slovenski mediji popratili rad ''svog'' policajaca na info punktu

Slika PU_I/vijesti/2012/štand rabac.jpg

U jeku turističke sezone u Istri kada turisti razmišljaju o tome na kojoj prekrasnoj plaži će se danas okupati, gdje će se dobro provesti i što će fino pojesti, sigurnost njihovih apartmana, osobnih automobila i bicikala ostaje u drugom planu.

Foto: PU istarska

U jeku turističke sezone u Istri kada turisti razmišljaju o tome na kojoj prekrasnoj plaži će se danas okupati, gdje će se dobro provesti i što će fino pojesti, sigurnost njihovih apartmana, osobnih automobila i bicikala ostaje u drugom planu. Kako bi se izbjegli ovakvi štetni događaji, tijekom ljeta policijski službenici Odsjeka za prevenciju u suradnji s policijskim postajama u sklopu projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', organiziraju info punktove na kojima se turiste u izravnoj komunikaciji savjetuje o jednostavnim pravilima samozaštitnog ponašanja, koja lako mogu provesti bez financijskih ulaganja u sigurnost i na godišnjim odmorima.

Posebnost ovih info punktova su svakako strani policijski službenici u odori Republike Italije, Austrije i Slovenije, koji pomažu našim policajcima u komunikaciji sa stranim turistima. Ovog su tjedna tako  održani info punktovi 7. kolovoza u Rapcu i 8. kolovoza u hotelu Laguna u Novigradu, gdje su brojni zainteresirani turisti mogli dobiti informacije i savjete o zaštiti. Info punkt u Novigradu posjetila je i slovenska televizijska kuća TV Koper,  koja je popratila rad ''svog'' , ali i ostalih policijskih službenika na info punktu.

Sljedeći info punktovi održavaju se 14. kolovoza u AC Mareda u Umagu u vremenu od 10,00 do 12,00 sati i 17. kolovoza u Medulinu u vremenu od 19,00 do 21,00 sati.



Stranica