Snimao djecu kamerom

Slika /2018/policija natpis4.JPG

Muškarac je priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave te se protiv njega podnosi kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Istarska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 61-godišnji češki državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Policija je 22. kolovoza oko 12.15 sati zaprimila dojavu djelatnika jednog turističkog objekta da su zatekli osobu za koju sumnjaju da je snimala kamerom unutar objekta. Zbog sumnje da je snimao djecu, policijski službenici uhitili su češkog državljanina i od njega oduzeli kameru, mobitele, prijenosno računalo i tablet, a obavljenim pretragama pronađeno je više snimaka nage djece.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 23. kolovoza u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ovakva kriminalistička istraživanja pokazuju da je javnost sve više osviještena o problemu snimanja djece i da građani prepoznaju sumnjivo ponašanje, što omogućuje pravovremenu reakciju policije i privođenje počinitelja. 
 
Policija apelira na roditelje da čuvaju svoju djecu i da prate gdje su i što rade na plaži. Obucite djeci kupaće kostime, a ukoliko uočite sumnjivu osobu koja snima djecu, o tome odmah obavijestiti policiju na broj 192. 


Priopćenja