Spriječeni u pokušaju nezakonitog prelaska preko državne granice

Slika PU_I/vijesti/2013/granična policija2.bmp

Zahvaljujući uspješnoj suradnji sa slovenskom policijom, granična policija Policijske postaje Buzet spriječila je u četvrtak, 23. siječnja devet državljana Afganistana i Pakistana u nezakonitom prelasku državne granice.

 Foto: Ilustracija 

Zahvaljujući uspješnoj suradnji sa slovenskom policijom, granična policija Policijske postaje Buzet spriječila je u četvrtak, 23. siječnja devet državljana Afganistana i Pakistana  u nezakonitom prelasku državne granice.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da su dvojica državljana Afganistana u dobi od 19 i 39 godina, nakon prethodnog dogovora, u večernjim satima 22. siječnja  za novčani iznos od nekoliko stotina eura pokušali protuzakonito prevesti preko državne granice u Italiju tri državljana Bangladeša u dobi od  16 do  42 godine, te šestoricu državljana Pakistana u dobi od 20 do 41 godine. Naime, istraživanjem je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih organizirali prijevoz stranih državljana od Rijeke do Buzeta, gdje su tražitelji Azila u blizini mjesta Jelovice šumskim putevima nastavili pješice u pravcu Slovenije.  Slovenska policija  je zatekla tražitelje azila, 23. siječnja oko 13 sati na području mjesta Podgorje.

 Zbog osnovane sumnje da su  počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj,  dvojica državljana Afganistana su u petak, 24. siječnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica