Stanje sigurnosti cestovnog prometa u PU istarskoj

Slika PU_I/stanje u prometu2 copy.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su 22 prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 11 osoba, od kojih je 1 osoba smrtno stradala, 3 osobe su teško, a i 7 lakše ozljeđeno.

Vikend  18.05.2012. do 20.05.2012. godine

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su  22  prometne nesreće, od čega  jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 11 osoba, od kojih je 1 osoba smrtno stradala, 3 osobe su teško, a  i 7 lakše ozljeđeno.

 Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina - 11 prometnih nesreća,
  • alkohol – 3 vozača 

 

Ukupno je kontrolirano 469 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 289 prometnih  prekršaja, izdvajamo:

 

  • nepropisna brzina  - 149 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 18 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 25 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom - 5 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 26 prekršaja,

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 32 vozača i 5 vozila, izdvajamo:

U subotu oko 1,40 sati u  Koparskoj ulici u Bujama,  u kontroli i nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil marke VW Golf , sisačkih reg. oznaka, kojom prilikom je utvrđeno da automobilom upravlja 46-godišnjak  iz Petrinje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da 46-godišnjak upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od  1,97 g/kg. Vozač je isključen iz prometa, te je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.



Stranica