Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I///stanje u prometu3.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 26 prometnih nesreća, i to 11 nesreća s ozlijeđenim osobama i 1 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 14 osoba, jedna osoba je teško ozlijeđena, a 13 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

Vikend od 2. do 4. kolovoza 2013. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 26 prometnih nesreća, i to 11  nesreća s ozlijeđenim osobama i 1  prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 14 osoba, jedna osoba je teško ozlijeđena, a 13 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća:

  • neuvjeravanje u izvršenje radnje – 9 prometnih nesreća,
  • neprilagođena brzina - 7 prometnih nesreća.

 

Ukupno su kontrolirana 642 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 311 prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 105 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 25 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom – 5 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 35 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 12 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa su isključena 23 vozača i 6 vozila, a izdvajamo slijedeći događaj:

U nedjelju, 4. kolovoza oko 05.40 sati, u Rovinju u Ulici Carducci, u  kontroli i nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji drž. Njemačke, vozač osobnog vozila Ford Focus, za kojeg je utvrđeno da se kretao vozilom u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena jezvršenim alkotestiranjem  čemu je kod istog utvrđena koncentracija alkoholoa  koncentracija alkohola od 1,90 g/kg te je vozač uhićen i predan Prekršajnom sudu u Rovinju, gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 5200,00 kn i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od 6 mjeseci.



Stranica