Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/stanje u prometu4.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 29 prometnih nesreća, i to 13 nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 15 osoba, tri su teško ozlijeđene, a 12 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

Vikend od 9. do 11. kolovoza 2013. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 29 prometnih nesreća, i to 13  nesreća s ozlijeđenim osobama i 16  prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 15 osoba, tri su teško ozlijeđene, a 12 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešća greška kod prometnih nesreća:

  • neprilagođena brzina - 8 prometnih nesreća.

 

Ukupno je kontrolirano 574 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 305 prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 93 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 29 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom – 6 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 51 prekršaj,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključen 21 vozač i 6 vozila, a izdvajamo slijedeće događaje:

  • u nedjelju, 11.08.2013. godine oko 21.35 sati u mjestu Dubci, grad Buje, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 43-godišnji muškarac iz Grožnjana, upravljajući osobnim automobilom VW Golf, u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta i  pod utjecajem alkohola od 2,65 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te je zadržan u prostorijama policijske postaje do otrježnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.
  • u nedjelju, 11.08.2013. godine, oko 18.20 sati, u Bujama,  Plovanija, u  kontroli i nadzoru prometa zaustavljen je 55-godišnji državljanin Slovenije, koji je upravljao mopedom, bez korištenja zaštitne kacige. Vozač je alkotestiran, kojom prilikom je kod istog utvrđena koncentracija alkohola od 2,24 g/kg. Muškarac je isključen iz prometa te je zadržan u prostorijama policijske postaje do otrježnjenja.


Stranica