Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/mjerenje brzine.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je ukupno stradalo pet osoba, koje su lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija 

Vikend od 11. do 13. listopada 2013. godine

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano  je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je ukupno stradalo pet osoba, koje su lakše ozlijeđene.

 

Najčešća greška kod prometnih nesreća:

  • nepoštivanje prednosti prolaska – 3 prometne nesreće.

 

Ukupno je kontrolirano 598 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 230 prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 82 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 15 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja,
  • vožnja neregistriranim motornim vozilom – 1 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 23 vozača i 3 vozila, a izdvajamo slijedeći događaj: u nedjelju,13. listopada oko 3.45 sati u Puli, Partizanski put, zaustavljen je osobni automobilVW Polo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji muškarac iz Pule. Izvršenom kontrolom prometa utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom nakon što isključen iz prometa istog dana u 0.10 sati, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kada je kod istog utvrđena koncentracija od 1,26 g/kg. Zbog opasnosti od ponavljanja vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Puli.



Stranica