Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/stanje u prometuw.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega pet nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Vikend 19. do 21.08.2016. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega pet nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, jedna osoba je teže ozlijeđena, dok je šest osoba zadobilo lake tjelesne ozljede. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.

 

Ukupno je utvrđeno 415 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina -154 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 19 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 47 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 65 prekršaja
  • nekorištenje zaštitne kacige – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 123 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano je 744 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 24 vozača i 8 vozila. Izdvajamo:

U petak, 19. kolovoza oko 17.50 sati, policijski službenici prometne policije su  Istarskom ipsilonu kod čvora Višnjan, vozilom ''presretač'', zaustavili motocikl BMW, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji muškarac, a koji se kretao motociklom u smjeru Pule, brzinom od 205 km/h, na mjestu gdje je dozvoljena brzina 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 21. kolovoza oko 3.10 sati u Barbanu, zaustavljen je osobni automobil BMW, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji muškarac iz Barbana. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.55 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3000 kn, i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca.



Stranica