Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/stanje u prometu2 copy.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Vikend od 7.10.-9.10.2016. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je osam osoba, i to jedna osoba teže, a sedam osoba lakše.

 

Ukupno je utvrđeno 214 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 76 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga – 8 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 21 prekršaj
  • nepropisno pretjecanje – 16 prekršaja
  • nekorištenje zaštitne kacige – 2 prekršaja
  • ostali prekršaji – 77 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano su 502 sudionika u prometu. Iz prometa su isključena 23 vozača i tri vozila. Izdvajamo:

U subotu, 8. listopada oko 22.35 sati u Novigradu, na kolniku Ulice Carlotte Grisi dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama, koju je pod utjecajem alkohola od 2.35 promila prouzročila 33-godišnja vozačica, upravljajući osobnim automobilom Ford, pulskih registarskih oznaka. Prometnu nesreću prouzrokovala je oduzimanjem prednosti prolaska na raskrižju s ulicom Josipa Broza Tita, gdje je prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog automobila Fiat, austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 39-godišnja austrijska državljanka, koja je također bila pod utjecajem alkohola od 0.89 promila. Putnik u vozilu austrijskih registarskih oznaka zadobio je lake tjelesne ozljede. Protiv obje vozačice podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica