Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2019/brzinomjer.JPG

Na području PU istarske je tijekom proteklog vikenda evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i  osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i  osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama pet je osoba lakše ozlijeđeno. Neprilagođena brzina kao greška evidentirana je u jednoj prometnoj nesreći i to na području:
Policijske postaje Poreč-Parenzo
  • na državnoj cesti 75, Tar-Vabriga
Utvrđeno je 240 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 141 prekršaj
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 20 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 16 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 14 prekršaja
  • ostali prekršaji – 33 prekršaja
Kontrolirano je ukupno 492 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 20 vozača i sedam vozila. Događaj koji Izdvajamo:

U subotu oko 23.15 sati na kolniku Fažanske ceste u Puli, policijski službenici su zaustavili 24-godišnjaka koji je u naselju upravljao automobilom Škoda, brzinom od 107 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 2000 kn.

U nedjelju oko 4,25 sati u Puli na kolniku ulice Sv. Ivana, od strane policijskih službenika zaustavljen je automobil Chevrolet, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje te je utvrđeno da je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 1.94 promila. Zbog počinjenog prekršaja vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 5000 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica