Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija7.jpg

Polcijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. lipnja 2020. godine, na području PU istarske dogodilo se 12 prometnih nesreća: jedna prometna nesreća s poginulom osobom, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.  Utjecaj alkohola evidentiran je u četiri prometne nesreće.

Policijski službenici kontrolirali su 513 vozača te su iz prometa isključili 22 vozača i pet vozila. Utvrđeno je 282 prekršaja, od kojih:
  • nepropisna brzina – 116 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 35 prekršaja
  • upravljanje pod vozilom pod utjecajem opojnih droga – 2 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 16 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 5 prekršaja
  • ostali prekršaji – 77 prekršaja

 
Najveća brzina

U petak, 5. lipnja u 17.00 sati, policijski službenici utvrdili su da se 58-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom Volvo,  kretao  brzinom od 192 km/h iz smjera Kanfanara u smjeru Vodnjana,  na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

 

Najveća koncentracija alkohola

U nedjelju, 7. lipnja oko 3 sata, policijski službenici su u Amfiteatarskoj ulici u Puli zaustavili 31-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom BMW pod utjecajem alkohola od 2.03 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena kazna u iznosu od 10.000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

 

Stranica