Stručno usavršavanje glasnogovornika i policijskih službenika za odnose s javnošću

Slika /2022/PR.jpg

Nakon dvogodišnje stanke, Policijska akademija organizirala je, u suradnji sa Službom za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova, seminar za glasnogovornike i policijske službenike za odnose s javnošću

Foto: MUP

Budući da je transparentnost i javnost rada policije jedna od značajki svih razvijenih zemalja, Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano radi na stručnom usavršavanju i edukaciji glasnogovornika i policijskih službenika za odnose s javnošću.

U Valbandonu je stoga ovog tjedna održan specijalistički seminar ''Javni nastup i prezentacijske vještine'' za glasnogovornike i policijske službenike za odnose s javnošću svih dvadeset policijskih uprava i  Službe za odnose s javnošću Kabineta ministra.

Seminar je održan kako bi se policijski službenici za odnose s javnošću stručno usavršili i osposobili za kvalitetno i zakonito obavljanje poslova te kako bi razmijenili iskustva u cilju iznalaženja što boljih načina rada.

Voditeljica Službe za odnose s javnošću u Kabinetu ministra Jelena Bikić analizirala je rezultate rada u prethodnoj godini i probleme s kojima se glasnogovornici susreću te su kroz konstruktivnu raspravu svih sudionika određene smjernice za podizanje kvalitete rada.

Bila je to ujedno i prilika za analiziranje  Smjernica Ministarstva unutarnjih poslova u odnosima s medijima, a sve u cilju što jasnijeg izvješćivanja o radu policije, ali i zaštite prava i osobnih podataka osoba o kojima se izvješćuje u događajima od interesa za javnost.

Uz stručna predavanja Vedrane Magjarević i Maje Vađić polaznici seminara saznali su kako mogu poboljšati svoj javni nastup u smislu izražavanja i držanja pod kontrolom straha i treme te njihovog iskorištavanja za vlastiti napredak. Isto tako, na radionici koju je vodio Andrej Matijašević izvježbali su kako policijsko izvješće pretočiti u zanimljivu vijest, dok su uz vodstvo voditeljice poslova Sandre Capan iz Kabineta ministra poradili na uređivanju web stranica policijskih uprava.

Provođenjem praktičnih vježbi polaznici seminara su u vrlo kratkom vremenu pokazali napredak i primjenu novostečenih znanja.
 

Stranica