Susret policije i vojske s biskupom Porečke i Pulske biskupije

Slika PU_I/vijesti/2013/biskup.JPG

Foto: PU istarska

Danas je u prostorijama ordinarijata Porečke i Pulske biskupije u Poreču održan radni susret predstavnika policije i vojske s mons. Draženom Kutlešom i njegovim suradnicima. Ispred policije, susretu je nazočio načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar sa svojim suradnicima – rukovoditeljima policijskih postaja i ustrojstvenih jedinica u Policijskoj upravi istarskoj, dok su kao predstavnici vojske, susretu bili nazočni kapetan korvete Arđeo Mejak, ujedno i voditelj Odjeljka pomorske baze Sjever, zatim zapovjednik satnije OSMIO Pula Zdenko Ružić i zapovjednik Odreda rezidencijalnih brodova Anđelko Škare. Osim njih, na radnom susretu sudjelovali su i Zoran Butković, upravitelj UJ Valbandon i Dragan Marin, upravitelj Doma hrvatskih branitelja u Puli.

Nakon što je kapelan Policijske kapelanije Sv. Maura don Ivan Borić naglasio kako je suradnja s Porečkom i Pulskom biskupijom bila, a i ostaje jako dobra, predao je riječ načelniku Policijske uprave istarske Dragutinu Cestaru. Načelnik Cestar je naveo kako je ovaj, već gotovo tradicionalni susret, podloga za njegovanje dobrih međusobnih odnosa i uspješnu daljnju suradnju. Istaknuo je kako se kroz rad policijske kapelanije, djelatnicima policijske uprave osigurava trajna duhovna skrb, a što je bitno za  njihov osobni život, ali i za posao koji obavljaju.

U znak sjećanja na ovaj radni susret načelnik Cestar darovao je mons. Kutleši monografiju ''Hrvatska policija u Domovinskom ratu'', dok je biskup Porečke i Pulske biskupije načelniku uprave darovao također knjigu, i to ''Crkva u Istri – povijesna i kulturna baština''. Nakon razmjene prigodnih darova, mons. Kutleša istaknuo je kako su policija, vojska i crkva upućeni jedni na druge te da crkva treba odgajati pojedince da budu dobri ljudi, koji poštuju zakone, a da onaj tko primjenjuje zakon, mora znati kada i kako primijeniti. Biskup Porečke i Pulske biskupije također je pohvalio dosadašnju suradnju s policijom i vojskom, uz nadu da će ovakvih susreta biti još te da će odnosi i dalje biti dobri i uspješni.



Stranica