Susret predstavnika slovenske, talijanske i hrvatske policije

Slika PU_I/susret sa slovencima.jpg

Foto: Ilustracija  

U ponedjeljak  10.prosinca 2012.godine na graničnom prijelazu Fernetti, drugu godinu za redom održan  je  susret predstavnika slovenske, talijanske i  hrvatske policije . Susretu su bili nazočni  predstavnici  PU istarske, PU primorsko-goranske, PU Koper,  Kvestor u Trstu ,predstavnici karabinjera i financijske policije.

Razmijenjeni su prigodni darovi, nakon čega su sudionici  istaknuli dobru  pograničnu suradnju  policija sve tri države. Kvestor dott. Padolano istaknuo je kako se suradnja  posljednjih godina intenzivirala i osnažila te je naglasio važnost  suradnje s hrvatskom policijom obzirom na skori ulazak Republike Hrvatske  u  Europsku uniju.  Ukazano je na sve zahtjevnije zadaće policije u domeni suzbijanja  organiziranog kriminaliteta koji djeluje globalno i ne poznaje granice a dobra pogranična suradnja  omogućava brži protok informacija i  operativnih saznanja.  Načelnik PU Koper Božidar Štemberger istaknuo je zadovoljstvo tradicijom susreta koji je prigoda za razgovor o uspjesima kao i tekućim problemima, dok su načelnik PU istarske Dragutin Cestar i načelnica PU primorsko-goranske Senka Šubat  zaželjeli još bolju suradnju policija svih trija država u nadolazećoj godini.

Generalna konzulica  Republike Hrvatske u Trstu, Nevenka  Grudnić  izrazila je zadovoljstvo  što su susretu nazočni  predstavnici  hrvatske policije te istaknula važnost  sudjelovanja policija  sve tri države poradi uspješnije borbe na području kriminaliteta.



Stranica