Sutra kontrola tehničke ispravnosti vozila

Slika PU_I/arena i stop policija.jpg

Sutra će, u vremenu od 10 do 12 sati, u Puli na raskrižju ulica Riva i 119. brigade, odnosno preko puta parkirališta ''Karolina'', Postaja prometne Policije Pula provesti prometno preventivnu akciju ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila'', u kojoj će se prioritetno vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima.

Foto: PU istarska 

Sutra će, u vremenu od 10 do 12 sati, u Puli na raskrižju ulica  Riva i 119. brigade, odnosno preko puta parkirališta ''Karolina'',  Postaja prometne Policije Pula provesti prometno preventivnu akciju ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila'', u kojoj će se prioritetno vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima. Cilj akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja  sudionika, povećati razinu tehničke ispravnosti vozila te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača.

Akcija će se provoditi zajedno s djelatnicima HAK – a ''AUTO SL 91'' Pula, koji će uključiti i defektologe koji će vizualnim pregledima vozila utvrđivati tehničku neispravnost  istih, kao i autoelektričare, koji će besplatno popraviti svjetlosnu  signalizaciju na vozilima,  odnosno zamijeniti neispravne sijalice.

Tijekom provođenja akcije savjetovati će se vozači o važnosti tehničke ispravnosti vozila, kao i o važnosti poštivanje prometnih propisa,  a posebno će im  se skrenuti pozornost na poštivanje odredbe iz čl 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama da  na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka  svjetla u razdoblju zimskog računanja vremena.



Stranica