Teško ozlijeđen pješak

Slika PU_I/stanje u prometuw.jpg

Jučer oko 3,15 sati na državnoj cesti Petrovija – Umag dogodila se prometna nesreća, u kojoj je 19-godišnji pješak zadobio teške tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

Jučer oko 3,15 sati na državnoj cesti Petrovija – Umag  dogodila se prometna nesreća, u kojoj je 19-godišnji pješak  zadobio teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak iz Umaga upravljao osobnim automobilom marke Audi 80, pulskih registarskih  oznaka, iz smjera Petrovije prema Umagu. U Umaškoj ulici u naselju Petrovija, muškarac je  zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola (od 2,46 g/kg),  izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom vozila udario u 19-godišnjeg slovenskog državljanina, koji se kretao u istom smjeru.  Od  siline udara, pješak je podignut na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a nakon toga je odbačen na travnatu površinu.

Zbog zadobivenih ozljeda, 19-godišnji  pješak prevezen  je u bolnicu u Izolu, gdje je utvrđeno kako je zadobio teške ozljede, opasne po život.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, 41-godišnjak se udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenom pješaku, ali se naknadno vratio na mjesto nesreće, kada je uhićen te je nad njim  provedeno kriminalističko istraživanje. Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći, muškarac je jutros priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica