Teško ozlijeđeni na plažama

Slika PU_I/vijesti/2012/plaža.JPG

Tijekom posljednja dva dana, na pulskom i rovinjskom području, zabilježena su tri sučaja teškog ozljeđivanja turista na plažama.

Foto: Ilustracija

Tijekom posljednja dva dana, na pulskom i rovinjskom području, zabilježena su tri sučaja teškog ozljeđivanja turista na plažama.

U utorak, 4. kolovoza oko 21 sat, u kampu u Medulinu, 19-godišnji austrijski državljanin je skočio u more, bez da je provjerio dubinu vode, prilikom čega je teško ozlijedio leđa, zbog čega je zadržan u OB Pula na liječenju.  

U uvali na rtu Kamenjak, 5. kolovoza oko 11.50 sati, 23-godišnja talijanska državljanka skočila jesa stijene, visine oko 6-7 metara, pri čemu je nezgodno pala na morsku površinu te je zadobila ozljede leđa. Ozlijeđenoj djevojci su pomagali drugi kupači, do dolaska djelatnika JVP Pula, koji su je iznijeli na kopno. Na mjestu događaja, 23-godišnjakinji su liječničku pomoć pružili djelatnici HMP Pula, a potom je prevezena u pulsku bolnicu na daljnje medicinsko zbrinjavanje.

Istog dana, oko 15 sati, na plaži u mjestu Škaraba u Rovinju, 57-godišnji talijanski državljanin silazio je sa stijene, no pritom se poskliznuo, izgubio ravnotežu i pao te je zadobio težu ozljedu stopala. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u rovinjskoj bolnici.



Stranica