Tim policijskih službenika završio porečki triatlon

  • Slika /2023/triatlon Poreč1.jpg
  • Slika

Štafetni tim djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova uspješno je završio najtežu triatlonsku utrku u Hrvatskoj zauzevši šesto mjesto u poretku štafeta

Foto: PU istarska

Poreč i okolica jučer su bili poprište najmasovnijeg triatlona u Hrvatskoj pod nazivom Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč. Među 1.500 natjecatelja iz cijeloga svijeta koji su unatoč lošoj vremenskoj prognozi savladali 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom, te 21,1 kilometar trčanja, našlo se i troje djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i to policijska službenica PU istarske Nikolina Kuvačić, policijska službenica PU zagrebačke Nives Šimić i policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti Nikola Slatina koji su na natjecanju sudjelovali u štafetnom sastavu pod nazivom Ironblueteam.

Natjecanje je započelo plivačkom dionicom u akvatoriju porečkog Zelena Resorta koju dionicu u je Nikolina uspješno otplivala u vremenu od 36 minuta i 39 sekundi. Potom je uslijedila biciklistička dionica od Poreča pa sve do Višnjana koju je Nikola Slatina savladao za 2 sata i 43 minute, da bi Nives Šimić trkačku dionicu odradila za izvrsnih 1 sat i 42 minute.

Ovoj trojki porečki Ironman nije prvo ovakvo iskustvo. Policijski službenici već nekoliko godina predstavljaju Ministarstvo unutarnjih poslova na natjecanju na Brajnikovom memorijalu u Sloveniji.  Riječ je o ekipnoj utrci koju organizira slovenska policija, a u kojoj se uz plivanje, biciklizam, trčanje izmjenjuje još i vožnja kanua, trail tračanje, ispit općeg znanja i prve pomoći. Naime, upravo na toj utrci došli su do ideje o zajedničkom sudjelovanju na porečkom triatlonu i to u štafetnom sastavu, po disciplinama u kojima svaki od njih može polučiti najbolji rezultat.

Čestitamo policijskim službenicima na postignutim izvrsnim rezultatima na utrci.

Stranica