Troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći kod Vodnjana

Slika PU_I/prometna policija.jpg

Jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 9 sati na državnoj cesti Vodnjan – Pula.

Foto: Ilustracija 

Jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 9 sati na državnoj cesti Vodnjan – Pula.

Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak s područja Umaga upravljao teretnim vozilom marke Citroen, pulskih registarskih oznaka, u smjeru Pule. Na ravnom dijelu ceste, muškarac je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te je prešao na suprotnu kolničku traku. U tom je trenutku iz smjera Pule naišlo vozilo marke Škoda, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji Puljanin te je došlo do kontakta prednjih dijelova Citroena i Škode. Kako bi izbjegao frontalni sudar, Puljanin je skrenuo u desnu stranu, dok se Citroen nastavio nekontrolirano kretati po lijevoj prometnoj traci, gdje je prednjim dijelom udario u Opel, talijanskih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Pule upravljao 44-godišnji Puljanin. Od siline udara, Opel se odbio na zemljanu površinu i prednjim dijelom udario u zadnji dio Škode, koja se pak odbila i udarila u ogradu maslinika, vlasništvo 46-godišnjaka iz Pule.

U nesreći je teško ozlijeđen 49-godišnji vozač Škode, dok su lakše ozlijede zadobili suputnici, i to 23-godišnji Puljanin iz Škode i 39-godišnja Puljanka iz Opela.

Radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 30-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Puli.  



Stranica